Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Beplantning og græs

I forbindelse med igangværende anlægsprojekter eller projekter, som udelukkende indeholder beplantning, planter vi rigtig mange buske, stauder og træer. I flere anlægsprojekter etableres der også græsplæner, som anlægges med rullegræs eller græssåning.

I foråret og efteråret planter vi rigtig mange planter, da vejret i disse perioder giver de bedste vækstbetingelser for planterne. 
Oftest er det bedst at plante i foråret og efteråret, hvor planterne er i hvile.

Jord, træer, planter og bede

Som anlægsgartner med mange år i faget har vi et indgående kendskab til jord, gødning, træer, planter og kravene hertil. Tag os derfor med på råd, hvis du fx skal have sammensat et skyggebed, staudebed, eller en rosenhave. Det kan også være, du ønsker frodige og smukke planter til tagterrasser eller hjælp til en insektvenlig vild have med planter, som tiltrækker sommerfugle og bier.

Vi har gennem årene plantet mange løvfældende og stedsegrønne træer på hele Sjælland. Træer er med til at give liv og mangfoldighed, hvad enten det er midt i byen eller i en bebyggelse. Samtidig er det godt for miljøet og er med til at nedbringe vores CO2 i atmosfæren.
Når vi planter træer, gør vi det fx i specialopbyggede plantehuller i bymidten eller direkte i jorden langs nyanlagte stier eller græsplæner.

Anlæg af ny græsplæne

Anlæg af græsplæne er så meget mere end en pose græsfrø. En velanlagt græsplæne kræver forberedelse for optimale betingelser. Når vi taler forberedelse, drejer det sig bl.a. om, at jordstykket, hvor der skal anlægges græsplæne, er helt plan, samtidig med at jorden ikke er for hård og kompakt. Derudover skal al ukrudt, sten og andet fjernes, så vi sikrer de bedste betingelser for græsplænen.

Alt efter om græsplænen skal anlægges med græsfrø eller rullegræs, tager vi højde for det rette tidspunkt for at anlægge plænen. Efter anlæggelse skal græsplænen plejes og gødes for at fremme væksten.

Vedligeholdelse

Når planterne er plantet eller græsplænen er anlagt, tilbyder vi pleje og vedligeholdelse af det nye anlæg. Dette kan dels være almindelig græsslåning, vertikalskæring, kantskæring af plænen samt gødning og eftersåning og dels luning af bede eller beskæring af beplantning.

En vedligeholdelsesaftale sikrer, at dit nyanlagte grønne område bliver passet og velplejet - i hele sæsonen.

Derfor er beplantning og græs vigtigt for virksomheder og institutioner

Beplantning og græs er med til at forskønne området omkring din virksomhed. Det er også det område, dine besøgende ser som det første, inden de træder ind ad døren hos dig. For dig som kommune vil det være dine borgere. For dig som boligforening vil det være dine kommende lejere eller beboere. For dig som virksomhed vil det være dine nuværende og potentielle kunder. Fordi dit udeareal er noget af det første, man ser, er det med til at give et samlet positivt indtryk af din virksomhed eller institution. Og det er vigtigt.

Vi har mere end 40 års erfaring med at etablere og vedligeholde beplantning og græs for blandt andet private virksomheder, boligforeninger og kommuner. Vi tager altid udgangspunkt i dine ønsker, når vi nøje udvælger græs og planter til dit udeareal. På den måde får du en løsning, der passer til behov og byggestil, som du er tilfreds med.

Hos Anlægsgartner Heino Vistisen A/S udvælger vi planter, der kan tåle frost for at skabe udendørsalrealer, der trives året rundt. Frostresistente planter er tilpasset kolde temperaturer, og kræver derfor ingen beskyttelse i de kolde vintermåneder. På denne måde kan vores kunder have fine udeområder hele året. 

Billeder af beplantnings- og græsprojekter

Mere info om beplantning og græs?

Kontakt projektleder Anette Vistisen for mere information om vores kompetencer inden for beplantning og græs.

Referencer

Her kan du læse om nogle af de projekter, som vi hos Anlægsgartner Heino Vistisen A/S siden 1984 har udført for vores kunder.

Pleje og vedligeholdelse

Vi passer alt lige fra græsslåning, hækklipning, lugning af bede, beskæring, fejning af stier, p-arealer og veje. Vi giver de grønne områder den bedste service og pleje.

Om Anlægsgartner Heino Vistisen A/S

Anlægsgartner Heino Vistisen A/S blev grundlagt af Heino Vistisen. Vi har i snart 40 år sået, plantet, renoveret, opført og vedligeholdt projekter på hele Sjælland, hvor vi er specialister i grønne og grå projekter.

Projekter inden for beplantning og græs

Belægning ved Østre Landsret i Nordhavnen

Østre Landsret i Nordhavnen

Anlægsgartner Heino Vistisen A/S har anlagt udearealerne omkring den nyopførte Østre Landsret i Nordhavnen. Et projekt som bl.a. omfattede terrorsikring af forplads, cykelstativer, bede og beplantning.

Køng Kirke

Vi har ved Køng Kirke i Lundby anlagt nye stier på kirkegården, samt etableret græsarealer med vilde blomster, for at skabe et naturligt og smukt miljø på stedet.

Kildegården i Roskilde

Ved det nybyggede boligbyggeri Kildegården i Roskilde fik kommende beboere egne terrasser og græsplæner, samt fællesarealer med stier, græs, træer, buske og græsser. Om sommeren kan de også nyde bålpladsen i fællesskab.