Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Kildegården i Roskilde

Ved det nybyggede boligbyggeri Kildegården i Roskilde fik kommende beboere egne terrasser og græsplæner, samt fællesarealer med stier, græs, træer, buske og græsser. Om sommeren kan de også nyde bålpladsen i fællesskab.

Enemærke & Petersen har opført eksklusive etageboliger, der er inspireret af det klassiske bymiljø. Boligerne består af tre- og fireværelses lejligheder, og er designet til favne en blandet beboersammensætning – både i forhold til familiekonstellationer og aldersgrupper.

Alle boliger giver adgang til enten en privat have eller en altan. Øverst i de forskudte byhuse finder man fem penthouseboliger, hver med tre altaner. Disse tagterrasser er både rummelige og byder på en smuk udsigt over byen.

De mange vinkler i byggeriet medfører at de fem byhuse har små niveauforskelle i forhold til hinanden. Dette skaber variation i facadelinjen og tilfører en unik karakter til hver bolig, hvilket bryder en monoton facadearkitektur.

Fællesareal ved Kildegården i Roskilde

Vores arbejde ved Kildegården

I forbindelse med Enemærke & Petersen A/S’ nybyggeri i Roskilde, har de valgt vores ekspertise til at skabe de udendørs omgivelser for boligområdet.

Hver bolig er blevet udstyret med en charmerende fliseterrasse og en lille græsplæne omgivet af bøgehække.

Fællesarealerne har fået etableret stier og græsplæner, og vi har plantet en række træer, buske og græsser for at skabe indbydende omgivelser. Desuden har vi etableret en bålplads med jernkanter, der indbyder til hyggelige sommeraftener i det fri. Langs fællesstierne ved depot- og skralderum er der installeret pullert lamper.

Vi har også installeret sokkelaffugtere langs bygningerne til at håndtere regnvand. Dertil er der implementeret åbne vandrender, som fører tagvand til regnvandsbassiner udstyret med vegetationsmåtter langs bassinernes kanter. Vi har endvidere indlejret regnvandsledninger og dræn på ejendommen for at håndtere overskydende regnvand i tilfælde af kraftig nedbør.

Slutteligt har vi ved hver bygningsblok installeret cykelstativer samt en rummelig, fælles cykelparkering i det ene hjørne af området.

Billeder fra projektet

Fakta om anlægsprojektet

Udført for:
Enemærke & Petersen A/S

Rådgiver:
Danielsen Urban Landscape

Anlægsår:
2023

Varighed:
4 måneder

Projektets indhold:
Nyanlæg med betonfliser, kloak & dræn, LAR, jernkanter, cykelstativer, sokkelaffugtere, ude lamper, etablering af bede og beplantning, græssåning, vegitationsmåtter

Underleverandører og -entreprenører:
Nykilde, Ebben, EllisEllis, Vognmand Frede Andersen & Søn A/S, IBF Betonvarer, Hitsa

Byggesum:
DKK 2.100.000,00

Mere info om projektet?

Kontakt projektleder Anette Vistisen hvis du vil høre mere om vores arbejde på projektet.

Vi tilbyder

Vi udfører en bred vifte af anlægsopgaver, men har selvfølgelig nogle kernekompetencer. Se nogle af dem beskrevet her.