Spring navigationen over og gå direkte til indhold

VUC Campus på Munkebakken i Næstved

VUC opførte et helt nyt uddannelsessted i hjertet af Næstved. Her har vi lavet 3 tagterrasser på i alt ca. 1.000 m2. De indeholder både beplantning, stier, belægninger og bede. Den store tagterrasse på ca. 700 m2 er integreret med Munkebakken.

VUC Næstved marker begyndelsen på det nye Campus Næstved, der ligger som en integreret del af det nye campusstrøg langs Teatergade. VUC indtager hermed en central rolle i kommunens mål om at styrke forbindelsen mellem byen, stationsområdet og campusområdet.

Den arkitektoniske struktur består af tre primære sektioner. Kernen udgøres af en moderne multihal med henholdsvis en blok på fire etager og en blok på tre etager, som omgiver hallen. Disse blokke indeholder undervisningslokaler, kontorer, kantine, parkeringspladser og andre faciliteter.

Bygningen er opført og integreret i Munkebakken, en sandaflejring fra istiden. Dette byggeri i bakken skaber adgang til en tagterrasse på 2. sal, hvorfra man kan nyde en direkte forbindelse til den omkringliggende park.

Vores arbejde på projektet

Vi har udført et imponerende anlægsprojekt i samarbejde med C.C. Contractor i forbindelse med opførelsen af VUC’s uddannelsessted i hjertet af Næstved. Projektet inkluderede oprettelsen af tre tagterrasser med et samlet areal på cirka 1.000 kvadratmeter. Disse tagterrasser repræsenterer en unik udfordring, da de er placeret på tagflader, hvilket krævede en speciel bundopbygning.

For at sikre optimal vækstbetingelser er der anvendt drænbakker og intensiv taghavejord i bedene. Betonkanter blev støbt på stedet for at opnå de kurver og former, som karakteriserer bedene.

Tagterrasserne kombinerer smukt balance mellem beplantning, grusstier, belægninger og bede. Den store tagterrasse på cirka 700 kvadratmeter er fint integreret med Munkebakken.

Vi er stolte af at være en del af dette spændende projekt, der fint viser vores ekspertise og engagement indenfor anlægsarbejde.

Tagterrassen ved VUC

Efterfølgende vedligeholdelse

I 2019 blev det nye uddannelsescenter for VUC bygget på Munkebakken i Næstved, og vi var ansvarlige for anlæggelsen af alle udearealerne. Efterfølgende blev vi også tildelt vedligeholdelsesopgaven, hvor vi kontinuerligt sørger for pleje og vedligeholdelse af de anlagte bede, både på tagterrasserne og langs vejen.

Vores mål er at sikre, at disse områder altid fremstår velplejede og attraktive.

Billeder fra projektet

Fakta om anlægsprojektet

Udført for:
C.C. Contractor A/S

Rådgiver:
Marianne Levinsen Landskab ApS

Anlægsår:
2018

Varighed:
5 måneder

Projektets indhold:
Nyanlæg med betonfliser, tagterrasse med speciel bundopbygning på tagarealer, etablering af bede og beplantning på tag med intensiv tagjord

Underleverandører og -entreprenører:
IBF Betonvarer, Vognmand Frede Andersen & Søn, Clasen & Co, Zinco, Kantdesign

Byggesum:
DKK 2.800.000,00

Fakta om vedligeholdelsen

Udføres for:
VUC

Varighed:
Udføres fra april til november

Projektindhold:
Lugning af bede

Mere info om projektet?

Kontakt projektleder Anette Vistisen hvis du vil høre mere om vores arbejde på projektet.

Vi tilbyder

Vi udfører en bred vifte af anlægsopgaver, men har selvfølgelig nogle kernekompetencer. Se nogle af dem beskrevet her.